Emine bulut Twitter video | emine bulut ölüm anı emine bulut videol
Emine Bulut cinayetini görünür kılan kayıt ve ötesi

Emine Bulut cinayetini görünür kılan kayıt ve ötesi

Emine Bulut haberleri sayfasında Emine Bulut hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 730 Emine Bulut haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.Bir cinayetin ardından 6 koca gün geçiyor.

Ölen ve öldürenin birinci derece yakınları ve cinayete tanıklık eden çevre ve onların anlattıklarıyla olayı öğrenen diğer çevreler, cinayet büro ve belki yerel basın dışında Kırıkkale’de 3. sayfa haberi olabilecek bir cinayeti Türkiye olay anına ait bir kayıtla öğreniyor; tam 6 gün sonra.Bu altı günde neler oluyor? O kız çocuğu bu 6 gün boyunca hangi evde kalıyor, cenaze nasıl defnediliyor?

Katil namus cinayeti işlemiş bir kahraman gibi karakolda, savcılıkta ve tutukevinde göğsü kabarık mı dolaşıyor?Dünden bu yana tek yürek bu olayı kınayan bizlerin geçen 6 günde hayatımızda daha neleri kınadığımızı düşünüyorum. Hatta bu kınamayı sosyal medyadan yapan birçok kişinin üzerinden bir saat bile geçmemişken yediği yemeği, yaptığı seyahati, gördüğü gün batımını paylaşması midemi ağrıtıyor.

İdam” diye seslenen en okumuşundan en sosyetiğine, ev hanımından dindarına, gazetecisine, doktoruna şaşkınlıkla izliyorum. İdam talebinin işte bu kadar duygusal anlarda istenmesinin artık hukukun tükenme noktasına geldiği ülkemizde nelere yol açacağını düşünmek tam da bu anlarda bize düşer. İsteyemezsin. Eğer bu tip cezalar caydırıcı olsaydı, hukuk sistemi gelişmiş ülkeler bu cezayı uygular ve suçun sıfırlandığı masal diyarları olurlardı.

Demek ki bu böyle idamla, hadımla cezalandırıldığında bitecek bir suç değil bu. Suçun işleniş sebepleri, işleyenler, işlenmesine sebep olan sosyal, ekonomik, politik koşullar, toplumsal sınıflandırmalar, bölgeler, ahlak, etik, inanç… Öyle çok başlık var ki, ceza sistemi bunların sonucunda cezalandırma ve caydırmayı kapsamalı. Vicdanımıza dokunduğu anda duygusal reflekslerimizi tatmin etmemeli.

Emine bulut Twitter video